luni, 17 octombrie 2011


Oare...ce se intampla atunci cand ne nastem...?


       Te-ai gandit vreodata oare ce se intampla exact in acea fractiune de secunda cand apare o viata? Oare...cum se produce acea aparitie a vietii? Ce forma are? Sau ce culoare? Sau din ce e facuta acea molecula care aprinde altele in jurul ei? 
        Incercam intr-o zi sa inteleg aceasta taina, desi...daca as fi reusit...nu cred ca ar mai fi o taina, si mi-am imaginat acea fratiune de secunda ca un fel de mic arc electric de culoare albastra ce apare si uneste cele doua "celule" facand mai intai una, apoi divizandu-se si luand forma. Cineva m-a intrebat odata: "de ce oare trandafirii isi pleaca capul spre pamant inainte sa moara si sa se usuce?" Nu stiu un raspuns, poate pentru ca si omul face la fel? Spre batranete se incovoaie si se apropie de pamant... Oare simte chemarea locului de unde a fost luat? Ti-ai pus vreodata intrebarea: de ce oare atunci cand viata omului e pe cale sa dispara doar un soc electric il poate aduce din nou la viata? De ce corpul uman folseste curentul electric pentru a transmite informatiile in organism? Poate ca si noi, oamenii, suntem intr-un fel niste mici stelute pe intinderea pamantului, aparem cu o lumina uimitoare incat nu putem trece neobservati, cei mai multi din noi, si luminam vietile celor din jur, ii inspiram pe unii, pe altii ii indrumam, unora le dam speranta, pe unii ii dezamagim atunci lumina noastra e ascunsa in spatele norilor de probleme, insa oricat de lunga sau de scurta ar fi lumina noastra pe pamant, conteaza ca a fost vazuta! Poate nu va observa nimeni atunci cand ea se va stinge incet, sau poate o vor vedea multi daca se va stinge asemeni unei comete... Ciudat este ca odata stinsa acea scanteie...s-a stins pentru totdeauna si nu mai poate fi reaprinsa cu nimic...Ultima intrebare pe care ti-o pui inaintea plecarii cred ca e: "Ce-am lasat in urma...?"
          Eu....poate doar aceste cateva cuvinte.....tu?

Un comentariu:

  1. Eu ma intreb, de ce unii trandafiri mor inainte de a se usca, de a imbatrani!? ... si totusi, intocmai ei sunt mai vii decat noi lasand in urma lor parfum de amintiri.

    RăspundețiȘtergere